Podcastserie ‘Hallo, hier Hilversum’

Radiomakers Vincent Bijlo en Ger Jochems zijn begonnen met een podcastserie over het 100-jarige bestaan van de radio in Nederland. Hallo Hier Hilversum is een initiatief van NPO Radio 1 in samenwerking met NTR en Beeld en Geluid.
Op dinsdag 6 november – de 99e verjaardag van de radio – is de eerste aflevering verschenen, uiteindelijk zullen er 50 stuks te beluisteren zijn.

Hallo_hier_Hilversum_podcast_radio1_1
Beluister de podcastserie hier: https://www.nporadio1.nl/podcasts/hallo-hier-hilversum

Op 6 november 1919 bracht Hanso Idzerda het allereerste radioprogramma voor publiek in de ether. Honderd jaar later is de radio nog altijd een populair medium. Dagelijks luisteren 3,8 miljoen mensen in ons land kortere of langere tijd naar een publieke radiozender. NPO Radio besteedt komend jaar op verschillende manieren aandacht aan 100 jaar radio.

Een overzicht van media-uitingen in het kader van ‘100 jaar radio’ is hier te vinden.

Zo komt NH radio vanaf 6 januari met het programma ‘100 jaar Radio’. Iedere zondagmiddag presenteren Harm Edens en Arjan Snijders het op de regionale omroep. Volgens de makers zullen ze veel historische fragmenten laten horen en hebben ze interviews met bekende radiomakers.

Halverwege 2019 zal Herbert Codée een vierdelige podcastserie maken met de titel Founding Fathers van de Nederlandse radio waarin hij journalisten, historici, programmamakers en ondernemers zal interviewen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s